Europai Online Vitarendezési Platform

Tájékoztatunk minden kedves új és meglévő ügyfelünket, hogy 2016.február 15. óta elérhető az európai online vitarendezési platform.
Ha vitás esetben, már nem boldogul velünk, nem boldogul a magyar jogrendszerrel és nem lát más megoldást, akkor irány az online platform.

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez.
Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Lehetősége van regisztráció nélkül telefonon vagy e-mailben is panaszt tenni:

Nemzeti kapcsolattartó pont – Magyarország

H-1016 Budapest, Krisztina körút 99.
Tel : 06-1-1488-2033
e-mail:
onlinevita@bkik.hu

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül,
ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.

A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Azokról a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.

Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.